Trendler
01
Firebase Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?
Firebase nedir, Google tarafından sunulan ve geliştiricilerin mobil ve web uygulamaları oluşturmasına ve yönetmesine yardımcı olan bir platformdur. 2011 yılında kurulmuş ve 2014 yılında Google tarafından satın alınmıştır. Firebase, güçlü bir backend altyapısı sunarak, geliştiricilerin uygulamalarını daha hızlı ve verimli bir şekilde geliştirmelerine olanak tanır.
Temmuz 12
02
Photoshop Nedir?
Adobe Photoshop, günümüzün en çok tercih edilen profesyonel grafik tasarım programları içerisinde ilk sıralarda yer almaktadır.
Eylül 16
03
Freelancer Nedir?
Geleneksel iş modelleri yerini, giderek daha fazla insanın tercih ettiği serbest çalışma sistemine bırakıyor. Bu yeni dünyada, freelancerlar kendi patronları oluyor, işlerini seçme özgürlüğüne sahip oluyorlar.
Kasım 22
04
AMP Nedir?
Açılımı “Accelerated Mobile Pages” olan AMP’nin Türkçesi “Hızlandırılmış Mobil Sayfalar” olarak bilinir. Aslında AMP’nin temel amacı internet sitelerine hızlı erişim sağlamaktır. Peki AMP’nin asıl amacı olan internet sitelerine hızlı bir şekilde erişim sağlamak neden bu kadar önem taşımaktadır?
Ocak 20
05
Nedir Bu Docker? Kullanım Alanları Nelerdir?
Docker, yazılımları kitaplıklar, sistem araçları, kod ve çalışma zamanı dahil olmak üzere yazılımların çalışması için gerekli her şeyi içeren containerlar halinde paketleyen bir container platformudur ve Linux Containers (LXC) üzerine kurulu bir teknolojidir. Bulut yazılım veya Blockchain teknolojisinde yeri oldukça önemlidir.
Kasım 04
06
Yazılım
Yazılım; elektronik aletlerin birbiriyle olan iletişimlerini ve haberleşmesini sağlayarak, görevlerini sürdürmeye yarayan konutlar sistemidir. Bir başka deyişle elektronik olarak çalışan aygıtların, iş yapmasına olanak sağlayan sistemin tümüne denir. Elektronik ortamda problemleri çözmek için programlama ya da kodlama dili kullanılır. Yazılım kendi içerisinde uygulama ve sistem yazılmaları olarak ikiye ayrılır. Uygulama yazılımları, bireysel veya kullanıcı odaklı olarak görülebilir. Oluşan taleplere ve ihtiyaçlara göre uygulama yazılımlar yapılır. Burada birey isteğini belirtir ve ona göre bir yazılım düzenlenir. Uygulama yazılımında sadece programlama dili kullanılmaz. Ekstra olarak farklı uygulamalara da ihtiyaç duyulabilir.
Şubat 08
Daha Fazla
Loading...