Trendler
01
C++ Nedir?
C++ nedir, Bjarne Stroustrup tarafından geliştirilen, genel amaçlı ve nesne yönelimli bir programlama dilidir. Düşük seviye donanım kontrolü ve yüksek performans gerektiren uygulamalarda yaygın olarak kullanılır. Sistem yazılımı, oyun geliştirme, gömülü sistemler ve finansal uygulamalar gibi birçok alanda güçlü özellikleri ile tercih edilir. C++'ın esnekliği, güçlü standart kütüphanesi ve yüksek performansı, onu yazılım geliştirme dünyasında önemli bir konuma getirir.
Eylül 14
02
Nanoteknoloji Nedir?
Günümüzde teknoloji, hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. İnternetten cep telefonlarına, uzay keşfinden tıp alanına kadar teknolojinin etkisi her alanda hissediliyor. Bu teknolojik ilerlemenin önemli bir bileşeni, nanoteknoloji olarak adlandırılan alan. Nanoteknoloji, maddenin en küçük ölçeği olan nanometre boyutundaki yapılarla çalışır. Bu blog yazısında, nanoteknolojinin nedir, nasıl çalışır, ve hayatımızdaki etkileri nelerdir konularını ele alacağız.
Ekim 25
03
Keylogger nedir, nasıl tespit edilir ve anlaşılır? Keylogger nasıl temizlenir ve silinir
Teknolojinin bu kadar gelişmesi birçok konuda ve alanda insanlara yarar sağlamaktadır. Bu kadar çok avantajı olmasına rağmen bir o kadar da zararı bulunur.
Kasım 03
04
Laravel ile online kullanıcıları listeleme
Laravel ile online kullanıcıları listeleme, kullanıcı etkileşimini artırmak ve daha dinamik bir web uygulaması sunmak için etkili bir yöntemdir. Kullanıcı oturumlarını izleme, çevrimiçi kullanıcıları belirleme ve listeleme adımları detaylı olarak açıklanmıştır. Laravel'in güçlü ve esnek yapısı sayesinde, çevrimiçi kullanıcıları kolayca izleyebilir ve listeleyebilirsiniz.
Ocak 20
05
Siber Güvenliğe Giriş
Siber Güvenlik Nedir?Siber güvenlik, siber ortamlarda karşılaşılabilecek tehdit ve tehlikeler ile oluşabilecek riskleri önceden öngörüp bunlara karşı önceden önlem alma girişimidir.Ulusal stratejide siber güvenlik; “siber uzayı oluşturan bilişim sistemlerinin saldırılardan korunmasını, bu ortamda işlenen bilgi/verinin gizlilik, bütünlük ve erişilebilirliğinin güvence altına alınmasını, saldırıların ve siber güvenlik olaylarının tespit edilmesini, bu tespitlere karşı tepki mekanizmalarının devreye alınmasını ve sonrasında ise sistemlerin yaşanan siber güvenlik olayı öncesi durumlarına geri döndürülmesi” olarak tanımlanmıştır.
Ağustos 12
06
Ddos Nedir?
Ddos nedir, bir hizmetin işleyişini bozmak için büyük miktarda trafik gönderen kötü niyetli bir saldırı türüdür. Genellikle botnet adı verilen kötü amaçlı yazılımlarla kontrol edilen çok sayıda cihazdan gerçekleştirilir. Saldırılar, ağ kaynaklarını tüketerek hedefin erişilebilirliğini sınırlar ve kurumlar için ciddi iş sürekliliği riskleri oluşturabilir
Eylül 16
Daha Fazla
Loading...