Trendler
01
Nesnelerin İnterneti (IOT) Nedir?
Nesnelerin interneti (İng. Internet of Things) terimi, ilk kez 1999 yılında Kevin Ashton tarafından yapılan bir sunumda kullanılmıştır.
Mart 17
02
Node.js Nedir? Node.js Öğrenmek için Temel Kaynaklar
Node.js, açık kaynaklı, sunucu tarafında çalışan ve ağ bağlantılı uygulamalar için geliştirilmiş bir çalıştırma ortamıdır. Node.js uygulamaları genelde istemci tarafı betik dili olan JavaScript kullanılarak geliştirilir.
Şubat 22
03
Open Source Nedir?
Open Source nedir, kaynak kodunun herkes tarafından erişilebilir, değiştirilebilir ve dağıtılabilir olduğu bir modeldir. Bu yazılımlar, maliyet avantajı, esneklik, güvenlik ve topluluk desteği gibi birçok fayda sunar. Linux ve Firefox gibi popüler yazılımlar açık kaynak modelini benimsemiştir ve bu modelin gelecekte daha da yaygınlaşması beklenmektedir.
Kasım 04
04
Microservices Mimarisi
Microservices mimarisi, büyük ve karmaşık uygulamaları bağımsız hizmetlere bölerek yönetilebilir ve ölçeklenebilir hale getiren bir yazılım geliştirme yaklaşımıdır. Bu mimari, esneklik, hızlı geliştirme ve ölçeklenebilirlik gibi avantajlar sunarken, dağıtık sistem zorlukları ve operasyonel karmaşıklık gibi dezavantajları da beraberinde getirir.
Ağustos 22
05
NodeJS Pug Nedir?
Node.js geliştiricileri tarafından sıkça kullanılan Pug, önceden Jade olarak bilinen, şablon motorlarından biridir. Pug, HTML oluşturmayı daha basit ve düzenli hale getirmek için tasarlanmış bir şablonlama dili ve motorudur.
Mart 16
06
Güvenli Kodlama için İpuçları
Güvenli Kodlama için İpuçları günümüzde yazılım geliştirme süreçlerinde güvenlik, her zamankinden daha fazla önem kazanmaktadır. İnternetin ve dijital dünyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, yazılımların güvenliğini tehdit eden siber saldırılar da artmıştır. Bu nedenle, güvenli kodlama uygulamaları, yazılım geliştirme sürecinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.
Şubat 08
Daha Fazla
Loading...