Trendler
01
Let’s Encrypt SSL Nedir?
Let’s Encrypt SSL nedir, ücretsiz ve otomatik SSL/TLS sertifikaları sağlayan kar amacı gütmeyen bir sertifika otoritesidir. ACME protokolü ile çalışan Let's Encrypt, sertifika taleplerini ve yenilemelerini otomatikleştirir. Let's Encrypt kullanmanın avantajları arasında ücretsiz erişim, otomasyon, güvenlik ve erişilebilirlik yer alır. Bu sertifika otoritesi, internetin genel güvenliğini artırmak ve HTTPS kullanımını teşvik etmek için önemli bir rol oynar.
Kasım 04
02
WAF (Web Application Firewall) Nedir?
Web uygulamaları, internetin gelişmesiyle birlikte hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak, bu uygulamaların popülerliği arttıkça, siber saldırıların hedefi haline gelmeleri de kaçınılmaz oldu. Web uygulamalarını korumanın en etkili yollarından biri de Web Application Firewall (WAF) kullanmaktır.
Temmuz 09
03
Bitcoin Güvenilir Mi?
Bitcoin’in en önemli özelliklerinden biri olan depolama, eşler arası sınırız para transferleri ile güvenirliliğini kanıtlamış finansal bir araçtır.
Kasım 03
04
Nedir Bu Docker? Kullanım Alanları Nelerdir?
Docker, yazılımları kitaplıklar, sistem araçları, kod ve çalışma zamanı dahil olmak üzere yazılımların çalışması için gerekli her şeyi içeren containerlar halinde paketleyen bir container platformudur ve Linux Containers (LXC) üzerine kurulu bir teknolojidir. Bulut yazılım veya Blockchain teknolojisinde yeri oldukça önemlidir.
Kasım 04
05
Tazminat Hesaplama
Tazminat nedir, iş sözleşmesinin sona ermesi durumunda çalışana ödenen bir tür maddi haktır. Genellikle işten çıkarılma, haklı fesih, emeklilik gibi durumlarda ödenir. Tazminatın amacı, çalışanın işsiz kalması durumunda bir süre maddi olarak desteklenmesini sağlamaktır. Çalışanlar, belirli koşullar altında kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve iş kazası tazminatı gibi çeşitli tazminat haklarına sahip olabilirler.
Ağustos 21
06
Kurumsal Finans Nedir?
Kurumsal finans nedir, bir işletmenin finansal faaliyetlerini planlama, yönetme ve kontrol etme sürecini ifade eder. Sermaye bütçelemesi, sermaye yapısı, çalışma sermayesi yönetimi ve finansal analiz gibi bileşenleri içerir. Kurumsal finans, işletmelerin mali sağlığını ve büyümesini sağlamak için kritik öneme sahiptir.
Temmuz 12
Daha Fazla
Loading...