Blog içeriği yazarken metnin yazı dili iyi bir ürün tanıtımı  için çok önemlidir. Kullanıcının ilgisini çekebilecek samimi bir dil stili, metnin sonuna kadar okunabilir olmasını sağlar. Okunabilirlik açısından metnin dili kadar  uzunluğu da önemlidir. Orta uzunlukta bir makale daha iyi olabilir çünkü çok uzun olması okuyucuyu sıkacaktır. İlgi çekici bir metin formatı da blog içeriklerinin okunabilirliğini artıran faktörler arasında kendine yer buluyor. Çağrı metinleri okuyucunun dikkatini daha çok çeker. Okuyucuların dikkatini çeken blog içeriklerinde soru soran bir başlık yapısı da  tercih edilebilir. "Blogun içeriği ne olmalı?" Sorunun daha detaylı cevaplarını bulmak istiyorsanız yazının devamına göz atabilirsiniz. 

 Blog yazısı yazmanın temelleri 

Blog içeriği yazmak yeterince kolay  görünse de bazı temel bilgiler olmadan eksik kalabilir. Bu nedenle blog içeriğinde bazı püf noktaları dikkate almakta fayda var. Öncelikle  bir blog yazısının iyi olabilmesi için yazdığınız konunun doğru bir şekilde ifade edilmesi gerekir. Blog metinleri daha önceki ve sonraki metinlere gönderme yapıyorsa okuyucunun  daha çok dikkatini çeker. Doğru ve dikkat çekici konu ve başlıklar okuyucunun dikkatinin canlı tutulmasına yardımcı olur. Belirli konuların ve başlıkların hedef kitlenize hitap ettiğinden emin olmak, blog içeriği oluşturmada uzun bir yol kat edecektir. 

Konu ve başlık belirlendikten sonra yazılmakta olan konunun anahtar kelime analizinin doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir. Bir blog yazısının amacına ulaşması için arama motorlarında görünürlük önemlidir. Arama motorlarında görünürlük, anahtar kelimelerin doğru kullanımıyla sağlanır. Doğru anahtar kelime analizi için araştırılabilecek uygulamalar arasında Google Analytics, Keywordtool veya Ahrefs gibi kaynaklar  yer alıyor. 



Blog içeriğindeki metinlerin önemi 

Blog içerikleri için fikirlerin yanı sıra okuyucunun ilgisini çekebilecek metinler de hazırlamanız gerekiyor. Yazım kurallarına uygun bir blog yazısı okuyucunun dikkatini çeker. İyi bir blog yazısının unsurları arasında yazı dilinin bulanıklaştırılması, okuyucunun dikkatini çeken cümle ve paragrafların birbirine bağlanması yer alır. 

Blog içeriğini okunabilir kılan en önemli faktör metnin başlığıdır. Bu noktada zihinsel olarak "Blogun başlığı nedir?" bir soru ortaya çıkabilir. Blog başlığı, blog yazısını okuyucuya kısa ve öz bir şekilde tanıtan bir giriş cümlesi olarak düşünülebilir. Açık ve doğru başlıklar  her zaman okuyucuların ilgisini çekmektedir, dolayısıyla blog içeriklerinde bu tür başlıklar tercih edilebilir. 

Blog içerik örneklerinde uzun ve anlaşılması zor  paragraflar görmüş olabilirsiniz. Bu iyi bir blog yazısının özelliği değildir, aksine iyi bir blog yazısının anlatmak istediklerini açıklayan, ayrıntıya yer vermeyen, okuyucuyu yormayan kısa metinlere sahip olması gerekir. Blog içerik oluşturucularının yazma tekniklerini geliştirmek için kullanabilecekleri küçük ipuçları sayesinde metinler daha tatmin edici olabilir. Yazmak pratik gerektirdiğinden, etkili blog içeriği oluşturmak isteyen blog yazarlarının düzenli bir okuma ve yazma programına sahip olması gerekir.