Trendler
01
Artyom.js Nedir?
Web teknolojileri, kullanıcı deneyimini geliştirmek için sürekli olarak evrim geçiriyor. Bu bağlamda, sesle etkileşim sağlayan teknolojiler giderek daha popüler hale geliyor. Artyom.js, web uygulamalarında sesli komutlar ve sesli yanıtlar aracılığıyla etkileşim sağlamaya yönelik güçlü bir JavaScript kütüphanesidir.
Temmuz 25
02
Express.js Nedir?
Express.js Nedir?, Node.js tabanlı bir web uygulama çerçevesidir. Hafif, esnek ve minimal yapısı ile bilinir. 2010 yılında TJ Holowaychuk tarafından geliştirilmiştir ve günümüzde web ve mobil uygulamalar için sıklıkla tercih edilen bir platform haline gelmiştir.
Temmuz 22
03
BitTorrent Nedir?
BitTorrent nedir, dosya paylaşımı için kullanılan merkezi olmayan bir protokoldür ve büyük dosyaların internet üzerinden hızlı ve verimli bir şekilde dağıtılmasını sağlar. Dosyalar küçük parçalara bölünerek paylaşılır ve kullanıcılar bu parçaları birbirlerinden indirir. BitTorrent, medya ve yazılım dağıtımı, oyunlar ve veri yedekleme gibi birçok alanda kullanılır. Ancak, telif hakkı ihlallerine dikkat edilmelidir.
Ekim 28
04
Makale Nasıl Yazılır?
Makale nedir? Makale sürecine göre dikkate alınması gereken ve temel alınması gereken çeşitli kriterler vardır. Böyle bir tutumun belirli bir konu hakkında fikir ve tartışmaları ifade etmenin yanı sıra objektif olması da gerekir. Web sitemizde makale oluşturma aşamaları, dikkat edilmesi gerekenler ve kaliteli üretim hakkında tüm bilgilere ulaşabilirsiniz..
Eylül 15
05
Virüs Nedir?
Virüs nedir, genellikle zararlı yazılımlar olarak bilinir ve bilgisayar sistemlerine zarar verebilirler. Veri kaybı, bilgi çalma ve bilgisayar sistemlerinin bozulması gibi zararlı etkilere neden olabilirler. Ancak bazı durumlarda, bilgisayar güvenliği testleri ve güvenlik açıkları tespitinde kullanılabilecekleri gibi pozitif amaçlar için de kullanılabilirler.
Ekim 20
06
Penetrasyon Testi Nedir?
Dijital dünyada hızla artan siber tehditler ve güvenlik zafiyetleri, kuruluşların siber güvenliğe daha fazla odaklanmasını gerektiriyor. İşte bu noktada, penetrasyon testi (pen test) devreye girer. Penetrasyon testi, bilgisayar sistemlerinin, ağların ve uygulamaların güvenliğini değerlendirmek ve güvenlik açıklarını tespit etmek için kullanılan etkili bir güvenlik testi yöntemidir. Bu yazıda, penetrasyon testinin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve neden bu kadar önemli olduğunu inceleyeceğiz.
Kasım 03
Daha Fazla
Loading...