Trendler
01
Creatıve Codıng Nedir?
Creative Coding, kodlamayı sanatsal bir ifade biçimi olarak kullanan bir disiplindir. Geleneksel yazılım geliştirmeden farklı olarak, Creative Coding'in amacı estetik, ifade ve deneyim yaratmaktır. Bu disiplin, görsel sanatlar, müzik, animasyon ve interaktif medya gibi birçok alanda kullanılmaktadır.
Şubat 08
02
Usta Bir Yazılım Mühendisi Olmak İçin Okuyabileceğiniz 5 Kitap Önerisi
Usta bir yazılım mühendisi olmak için okuyabileceğiniz 5 kitap önerisi, "Clean Code", "The Pragmatic Programmer", "Design Patterns", "Code Complete" ve "Introduction to Algorithms" kitaplarını okumanız önerilir. Bu kitaplar, kod kalitesi, pratik yaklaşımlar, tasarım desenleri, yazılım inşası ve algoritmalar gibi konularda derinlemesine bilgi sağlar. Yazılım mühendisliğinde kendinizi geliştirmek ve uzmanlaşmak için bu temel kaynakları incelemeniz faydalı olacaktır.
Kasım 04
03
Influencer Nedir?
Influencer nedir, sosyal medya platformlarında geniş takipçi kitlesine sahip olan ve takipçilerini belirli bir konu veya ürün hakkında etkileyebilen kişilerdir.
Haziran 26
04
Girişimcilik Nedir? Girişimciliğin Avantajları Neler?
Girişimcilik, özgür bir ruha sahip olmaktır. Risk alabilmek, krizleri yönetebilmek ve bu süreçte kendi potansiyelini sonuna kadar açığa çıkarmaktır. Girişimci insanlar sıradanlığı değil farklı olmayı hedeflemekten çok yaşarlar. Doğuştan bir ilgi, yetenek ve alaka olabilmekle birlikte girişimcilik sonradan da öğrenilebilir.
Şubat 22
05
GHz Nedir?
GHz nedir, frekans ölçüm birimidir ve bir saniyede gerçekleşen milyar döngüyü ifade eder. İşlemci hızları, kablosuz iletişim frekansları, radyo frekansları ve optik iletişim sistemleri gibi çeşitli alanlarda kullanılır. GHz, bir sistemin performansını ve veri iletim hızını belirlemede kritik bir faktördür. Ancak, GHz tek başına bir sistemin tüm performansını belirlemez; diğer teknolojik özellikler ve faktörler de performans üzerinde önemli etkilere sahiptir.
Kasım 02
06
JavaScript Nedir?
JavaScript nedir, web sayfalarına dinamik ve etkileşimli özellikler eklemek için kullanılan popüler bir programlama dilidir. 1995 yılında geliştirilen ve günümüzde hem istemci hem de sunucu tarafında kullanılan JavaScript, kolay öğrenilebilirliği, geniş topluluğu ve zengin kütüphane desteği ile dikkat çeker. Web geliştirme, mobil uygulama geliştirme, sunucu tarafı geliştirme ve oyun geliştirme gibi çeşitli alanlarda yaygın olarak kullanılır.
Ekim 13
Daha Fazla
Loading...