Trendler
01
İçerik Yönetim Sistemi Nedir?
İçerik yönetim sistemi (CMS) nedir, dijital içeriklerin oluşturulmasını, yönetilmesini ve yayınlanmasını kolaylaştıran yazılım uygulamalarıdır. CMS'ler, kullanıcı dostu arayüzleri ve özelleştirilebilir yapıları sayesinde web sitelerinin ve dijital içeriklerin yönetimini kolaylaştırır. WordPress, Joomla, Drupal, Magento ve Shopify gibi popüler CMS platformları, farklı ihtiyaçlara uygun çözümler sunar.
Temmuz 11
02
Backend Nedir?
Backend nedir, web uygulamalarının kullanıcı tarafından görünmeyen sunucu tarafındaki kısmını ifade eder. Uygulamanın iş mantığı, veri işleme ve depolama, kullanıcı kimlik doğrulama ve API entegrasyonlarını yönetir.
Ağustos 05
03
Greedy Algoritması
Sonraki adım üzerinde durulmadan ve hesaba katılmadan optimal çözüm arayışında mevcut şartlar üzerinden yaklaşımda bulunmaya greedy yani açgözlü algoritma denir. Amacı en iyi çözümü top down yaklaşım ile modellemektir.
Kasım 04
04
Renklerde HEX Kodu Nedir?
Renkler, tasarımın temel öğelerinden biridir ve dijital dünyada renklerin doğru bir şekilde kullanılması büyük önem taşır. Web tasarımı, grafik tasarımı ve hatta mobil uygulama geliştirme gibi alanlarda renklerin temsil edilmesi için farklı kodlama yöntemleri kullanılır. Bunlardan biri de HEX kodudur. Peki, HEX kodu nedir ve nasıl kullanılır? Bu makalede, renklerde HEX kodunun ne anlama geldiğini ve neden bu kadar yaygın olarak kullanıldığını detaylarıyla ele alacağız.
Ağustos 20
05
Yazılım
Yazılım; elektronik aletlerin birbiriyle olan iletişimlerini ve haberleşmesini sağlayarak, görevlerini sürdürmeye yarayan konutlar sistemidir. Bir başka deyişle elektronik olarak çalışan aygıtların, iş yapmasına olanak sağlayan sistemin tümüne denir. Elektronik ortamda problemleri çözmek için programlama ya da kodlama dili kullanılır. Yazılım kendi içerisinde uygulama ve sistem yazılmaları olarak ikiye ayrılır. Uygulama yazılımları, bireysel veya kullanıcı odaklı olarak görülebilir. Oluşan taleplere ve ihtiyaçlara göre uygulama yazılımlar yapılır. Burada birey isteğini belirtir ve ona göre bir yazılım düzenlenir. Uygulama yazılımında sadece programlama dili kullanılmaz. Ekstra olarak farklı uygulamalara da ihtiyaç duyulabilir.
Şubat 08
06
Siber Güvenliğe Giriş
Siber Güvenlik Nedir?Siber güvenlik, siber ortamlarda karşılaşılabilecek tehdit ve tehlikeler ile oluşabilecek riskleri önceden öngörüp bunlara karşı önceden önlem alma girişimidir.Ulusal stratejide siber güvenlik; “siber uzayı oluşturan bilişim sistemlerinin saldırılardan korunmasını, bu ortamda işlenen bilgi/verinin gizlilik, bütünlük ve erişilebilirliğinin güvence altına alınmasını, saldırıların ve siber güvenlik olaylarının tespit edilmesini, bu tespitlere karşı tepki mekanizmalarının devreye alınmasını ve sonrasında ise sistemlerin yaşanan siber güvenlik olayı öncesi durumlarına geri döndürülmesi” olarak tanımlanmıştır.
Ağustos 12
Daha Fazla
Loading...