Trendler
01
Penetrasyon Testi Nedir?
Dijital dünyada hızla artan siber tehditler ve güvenlik zafiyetleri, kuruluşların siber güvenliğe daha fazla odaklanmasını gerektiriyor. İşte bu noktada, penetrasyon testi (pen test) devreye girer. Penetrasyon testi, bilgisayar sistemlerinin, ağların ve uygulamaların güvenliğini değerlendirmek ve güvenlik açıklarını tespit etmek için kullanılan etkili bir güvenlik testi yöntemidir. Bu yazıda, penetrasyon testinin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve neden bu kadar önemli olduğunu inceleyeceğiz.
Kasım 03
02
Router Nedir?
Türkçe olarak “yönlendirici” anlamını taşıyan Router iki farklı cihazları ve ağları birbirine güvenli şekilde bağlamak için kullanılan bir cihazdır.
Kasım 02
03
Dijital Cüzdan Nedir?
Dijital cüzdan nedir, kullanıcıların finansal bilgilerini güvenli bir şekilde saklayarak, internet üzerinden veya fiziksel mağazalarda kolayca ödeme yapmalarını sağlayan yazılım veya cihazlardır. Güvenlik, hız ve kolaylık gibi avantajlar sunan dijital cüzdanlar, e-ticaret, fiziksel mağaza alışverişi, para transferi ve fatura ödemeleri gibi çeşitli alanlarda yaygın olarak kullanılır.
Temmuz 29
04
Proje Yöneticisi Kimdir ve Ne İş Yapar?
Projeler, iş dünyasında rutin işlerin yanında projeler de büyük önem taşıyor. Bu projeler yeni ürünler geliştirmek, süreçleri iyileştirmek, şirket hedeflerine ulaşmak veya başka amaçlarla hayata geçirilmektedir. Ancak bu projeleri başarıyla tamamlamak için kuruluşun iyi bir proje yönetimine ihtiyacı vardır. Burada proje yöneticisinin kim olduğuna ve ne yaptığına ilişkin bir genel bakış yer almaktadır:
Ekim 18
05
MEVN Stack için Docker Kullanımı
Bu yazıda MEVN Stack için Docker kullanımından bahsedeceğim. MEVN Stack; MongoDB, Express.js, Vue.js ve Node.js'in birleşiminden oluşmaktadır.
Ocak 19
06
Makale Nedir? Nasıl Yazılır?
Makale nedir? Nasıl yazılır, belirli bir konuda bilgi vermek, analiz yapmak veya görüş bildirmek amacıyla yazılan yazılı metinlerdir. Akademik makaleler, gazete ve dergi yazıları, blog yazıları gibi çeşitli türleri bulunur. Etkili bir makale yazımı için konu seçimi, araştırma, planlama, taslak hazırlama, giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinin oluşturulması gereklidir. Ayrıca, revizyon ve düzenleme aşamaları da önemlidir.
Eylül 29
Daha Fazla
Loading...