Trendler
01
WordPress’de Yazı Nasıl Zamanlanır? WordPress’de Yazı Zamanlama ve Ayarları
WordPress’de yazı zamanlama özelliği, belirli bir tarihte ve saatte otomatik olarak yayınlanmasını istediğiniz yazıları planlamanıza olanak tanır. Bu özellik, özellikle blog yazarları ve içerik yöneticileri için faydalıdır, çünkü içeriklerin düzenli bir şekilde yayınlanmasını sağlar ve belirli zamanlarda aktif olmanızı gerektirmez.
Kasım 10
02
Kendi mobil uygulamamı kendim geliştirmek istiyorum ama nasıl yaparım?
Gelişen teknolojimiz ışığında internet kullanımı her geçen gün artmaktadır. Bu artışta mobil uygulama payı oldukça yüksektir. Markaların e-ticaret sitelerine, blog sahiplerinin mobil ulaşılabilir oluşu kendi açışınızdan oldukça büyük bir fark yaratmanıza olanak sağlanmaktadır.
Ocak 20
03
RPM ne demek? Bilgisayarda RPM anlamı nedir?
İngilizce anlamı “Revolutions Per Minute” olan RPM, Türkçe olarak “Dakikada Devir Sayısı” anlamını taşır. RPM 1 dakika içerisinde gerçekleştirilen dönüş / devir sayısı anlamına gelir. RPM, bazı yerlerde “REV/MIN” ya da “R/MIN” olarak da rastlayabiliriz.
Ekim 28
04
Maaş Hesaplama: Brüt ve Net Maaş Nedir, Nasıl Hesaplanır?
Maaş hesaplama, çalışanın işveren tarafından kendisine ödenecek olan ücretin net ve brüt olarak hesaplanması sürecidir. Brüt maaş, çalışanın tüm kesintiler yapılmadan önceki maaşıdır, net maaş ise bu kesintiler yapıldıktan sonra çalışanın eline geçen miktardır. Maaş hesaplama sürecinde, gelir vergisi, SGK primi, işsizlik sigortası primi gibi çeşitli kesintiler dikkate alınır.
Ağustos 21
05
Software Product Line Nedir?
Software Product Line nedir, belirli bir pazarda veya uygulama alanında ortak bir çekirdek varlık seti kullanarak türetilen yazılım sistemleri ailesidir. SPL'nin temel bileşenleri çekirdek varlıklar, ürün hattı mimarisi, varyant yönetimi ve ürün geliştirme sürecidir. SPL, maliyet tasarrufu, kalite artışı, hızlı pazara çıkış, özelleştirilebilirlik ve esneklik gibi avantajlar sunar.
Kasım 04
06
Usta Bir Yazılım Mühendisi Olmak İçin Okuyabileceğiniz 5 Kitap Önerisi
Usta bir yazılım mühendisi olmak için okuyabileceğiniz 5 kitap önerisi, "Clean Code", "The Pragmatic Programmer", "Design Patterns", "Code Complete" ve "Introduction to Algorithms" kitaplarını okumanız önerilir. Bu kitaplar, kod kalitesi, pratik yaklaşımlar, tasarım desenleri, yazılım inşası ve algoritmalar gibi konularda derinlemesine bilgi sağlar. Yazılım mühendisliğinde kendinizi geliştirmek ve uzmanlaşmak için bu temel kaynakları incelemeniz faydalı olacaktır.
Kasım 04
Daha Fazla
Loading...