Trendler
01
Brütten Nete
"Brütten nete" terimi, maaş bordrosunda yer alan brüt maaşın net maaşa nasıl dönüştürüldüğünü ifade eder. Net maaş, brüt maaştan yapılan kesintiler sonucunda ortaya çıkar. Yani net maaş işçinin eline kesinti olmadan geçen paradır. En basit haliyle net maaş hesaplaması Net Maaş = Brüt Maaş – (SGK Primi + İşsizlik Primi + Gelir Vergisi + Damga Vergisi) baz alınarak hesaplanır.
Ağustos 21
02
Döküman Yönetim Sistemi
Döküman yönetim sistemi, dijital belgelerin saklanması, düzenlenmesi, erişilmesi ve yönetilmesi için kullanılan yazılımlardır. Belgelerin merkezi olarak yönetilmesini, kolayca bulunmasını ve paylaşılmasını sağlar. DMS, verimlilik artışı, güvenlik, maliyet tasarrufu ve erişilebilirlik gibi avantajlar sunar.
Nisan 05
03
GitHub Nedir?
GitHub nedir, yazılım projelerinin versiyon kontrolü ve işbirliği için kullanılan, Git üzerine kurulu bir platformdur. Kod depoları, versiyon kontrolü, işbirliği araçları ve CI/CD entegrasyonları gibi özellikler sunar. Açık kaynak projelerden kurumsal yazılım geliştirmeye kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir ve yazılım geliştirme süreçlerini daha verimli ve etkili hale getirir.
Eylül 15
04
ROM Bellek Nedir?
ROM Bellek nedir, verilerin kalıcı olarak saklandığı ve sadece okunabilir bellek türüdür. Çeşitli türleri bulunan ROM, sistem yazılımlarının ve donanım bileşenlerinin çalışması için gerekli olan sabit verilerin saklanmasında kullanılır. BIOS, gömülü sistemler ve elektronik cihazlar gibi birçok alanda kullanılır. ROM, enerjisi kesildiğinde verileri saklamaya devam eder ve genellikle yüksek güvenilirlik sunar.
Kasım 02
05
PNG NEDİR?
PNG, "Taşınabilir Ağ Grafiği" anlamındaki (Portable Network Graphics) 'in kısaltmasıdır ve kayıpsız sıkıştırarak görüntü saklamak için kullanılan bir saklama biçimidir. PNG biçiminde paletli ya da gerçek renkte görüntüler seçimlik bir saydamlık kanalıyla saklanabilir.
Ocak 12
06
Sanal Santral Nedir?
Sanal Santral nedir, fiziksel donanım ihtiyacını ortadan kaldıran ve internet tabanlı hizmet sunan bir telefon sistemi çözümüdür. Bulut tabanlı altyapısı, esnekliği, ölçeklenebilirliği ve maliyet avantajları ile dikkat çeker. Gelişmiş iletişim özellikleri sunan sanal santraller, işletmelerin verimliliğini artırır ve kesintisiz hizmet sağlar.
Nisan 05
Daha Fazla
Loading...