Trendler
01
Borsa Nedir?
Borsa nedir, menkul kıymetlerin, emtiaların, dövizlerin ve diğer finansal araçların alınıp satıldığı organize piyasalardır. Arz ve talep dengesiyle fiyatların belirlendiği borsalar, yatırımcıların sermaye artırmasını ve şirketlerin büyümesini sağlar. Menkul kıymet borsaları, emtia borsaları, vadeli işlemler ve opsiyon borsaları gibi çeşitli borsa türleri vardır.
Temmuz 12
02
Hackathonlar Daha İyi Bir Yazılımcı Olmanıza Nasıl Katkıda Bulunur?
Hackathon’lar kısıtlı süre içerisinde sizden beklenen projeyi geliştirmenizi isterken, her proje sizi daha iyi bir yazılımcı olma yolunda bir adım öteye taşır. Hem kendinizle hem rakiplerinizle yarışırken kazanacağınız tek şey ödüller olmaz, aynı zamanda kendinize de yatırım yaparsınız.
Kasım 04
03
GPU Nedir?
GPU nedir, bilgisayar grafiklerini işlemek ve görüntülemek için kullanılan özel bir işlemci türüdür. Paralel işleme kapasitesi, yüksek hesaplama gücü, grafik işleme yetenekleri ve çok yönlü kullanımı ile öne çıkar. GPU'lar, yüksek performanslı grafik işleme ve karmaşık hesaplamalar için idealdir.
Kasım 03
04
Kredi Skoru Nedir?
Kredi skoru nedir, bireylerin ve işletmelerin kredi geçmişlerine dayalı olarak oluşturulan ve kredi alabilme kapasitelerini belirleyen sayısal bir puandır. Ödeme geçmişi, kredi kullanım oranı, kredi geçmişi, yeni kredi başvuruları ve kredi türleri gibi faktörler kredi skorunu belirler.
Temmuz 25
05
Nasıl Daha İyi Bir Tasarımcı Olunur?
Nasıl daha iyi bir tasarımcı olunur, temel tasarım prensiplerini öğrenmek, yaratıcı düşünme, kullanıcı odaklı tasarım ve sürekli öğrenme ile mümkündür. Profesyonel ağ kurma ve güçlü bir portföy oluşturma da bu süreçte önemli adımlardır.
Ağustos 04
06
Bilgi Teknolojileri
Bilgi, insan zekasının araştırma, gözlem ve öğrenme yolu sayesinde elde ettiği gerçekleri ortaya çıkaran bilimdir. Bilginin sonu yoktur. Yaşadığımız her dakika yeni şeyler öğrenebilir ve öğretebiliriz. Teknoloji ise sürekli değişen ve gelişen,hayatımızın her anında kullanmak zorunda olduğumuz ve eğer kullanmazsak toplumdan geride kalacağımız bir bilimdir.Teknoloji geliştikçe bizler de gelişiriz ve hayatımız kolaylaşır.İşte bu iki kavram bir araya gelince bilişim bilimi meydana gelir. Bilgi varolup arttıkça ve teknoloji gelişip yayıldıkça bu birleşimin bilimi de gelişir. Türkiye'de bilişim ve teknolojinin yeri oldukça önem kazanmaya başlamıştır.
Şubat 08
Daha Fazla
Loading...