Kurumsal Kimlik Kılavuzu , kurumsallaşma sürecine girmiş tüm firmaların profesyonellik ve işlerlik açısından elinde bulundurması gereken önemli bir kaynaktır. Bu kimlik, logotayp başta olmak üzere tüm içerik ve materyallerin özelliklerini belli bölümler halinde sunar.

Kurumsal Kimliğin Amacı Nedir?

Kurumsal kimliğin ana amacı, işlerin ilerleyişinde önemli olan kurumsal çizgilerin herhangi bir hataya uğramaksızın düzeni devam ettirmesidir. Peki, bundan ne anlamalıyız?

Bir Örnek Üzerinden Açıklayalım:

Herhangi bir toplantı sonrasında oluşturduğunuz antetli kağıdı düşünün. Bu kağıdın her köşesinde mutlaka ilave bilgiler bulunur. Şimdi de elinizdeki antetliye ek olarak çıkarılacak ikinci bir antetliyi düşünün. Renk farklı, logonun yeri değişmiş, yazı fontu yine bozulmuş ve beraberinde birçok aksaklık...

İşte bu tür durumlarda birden fazla yanlışın doğmasını engellemek ve kurumsal kimlik karmaşasından kurtulmak için belirli kurallara dayalı bir kurumsal kimlik kılavuzu gereklidir. Bu kılavuz sayesinde, eksik ve hatalı ilerleyen süreçler durdurulabilir.

Kurumsal Kimliğin Dış Kitleye Hitabı

Kurumsal kimlik, dış kitleye hitap edilmesi açısından da resmileşir. Böylece çeşitli intihallere, marka tekrarlarına ve benzerliklere fırsat vermemek adına büyük önem kazanır. Kim tüm güvenlik önlemini aldığı evin kapısını açık bırakmayı unutur ki!

Bu nedenle, kurumsal kimlik yalnızca iç işleyişi düzenlemekle kalmaz, aynı zamanda dış dünyaya karşı da bir güvenlik duvarı oluşturur. Marka bütünlüğünü ve tanınabilirliğini koruyarak, şirketin profesyonel imajını güçlendirir.

Kurumsal Kimlik Kılavuzu Nedir?

Kurumsal Kimlik Kılavuzu  firmalar için vazgeçilmez bir unsurdur. Hem iç düzenin sağlanması hem de dışarıya karşı net ve profesyonel bir görüntü sergilemek adına, kurumsal kimlik kılavuzunun eksiksiz ve hatasız bir şekilde uygulanması gerekmektedir.