Trendler
01
Perl Dili Nedir? Ne İşe Yarar?
Perl dili nedir? Ne işe yarar, metin işleme, sistem yönetimi ve web geliştirme gibi alanlarda kullanılan, esnek ve güçlü bir programlama dilidir. 1987'de Larry Wall tarafından geliştirilen Perl, özellikle düzenli ifadeler ve dinamik türleme özellikleriyle öne çıkar. Ancak, karmaşık sözdizimi ve performans sınırlamaları gibi dezavantajları da bulunmaktadır.
Ekim 13
02
Node.js Nedir? Node.js Öğrenmek için Temel Kaynaklar
Node.js, açık kaynaklı, sunucu tarafında çalışan ve ağ bağlantılı uygulamalar için geliştirilmiş bir çalıştırma ortamıdır. Node.js uygulamaları genelde istemci tarafı betik dili olan JavaScript kullanılarak geliştirilir.
Şubat 22
03
COBOL Nedir?
COBOL Nedir? özellikle iş dünyasında kullanılan, eski ve hala aktif olan bir programlama dilidir. İlk olarak 1959 yılında, ABD Savunma Bakanlığı'nın talebi üzerine, bilgisayar programlarının taşınabilirliğini sağlamak amacıyla geliştirilen COBOL, ticari, finansal ve idari sistemlerde yaygın olarak kullanılır. Bu makalede, COBOL'un tarihçesi, temel özellikleri, kullanım alanları ve günümüzdeki durumu ele alınacaktır.
Ağustos 01
04
B2B Ne Demek, B2B Pazarlama Nedir ve Nasıl Yapılır?
E-Ticaret dünya genelinde popüler hale gelmesiyle birlikte sistem kendi halinde modellere ayrılmış durumda. E-ticaret modelleri B2B, B2C, C2C ve B2G olarak ayrılır.
Kasım 02
05
Voip Numara Ve Analog Numara Arasındaki 5 Önemli Fark?
Voip numara ve analog numara arasındaki 5 önemli fark, teknoloji, maliyet, esneklik, kalite ve özellikler. VoIP numaraları internet üzerinden dijital olarak iletilirken, analog numaralar fiziksel telefon hatları üzerinden analog sinyallerle iletilir. VoIP numaraları genellikle daha düşük maliyetli ve esnek olup, daha fazla özellik sunar. Analog numaralar ise sabit ve güvenilir bir ses kalitesi sağlar.
Nisan 05
06
REACT Nedir? REACTJS - REACT NATİVE Farkları Nelerdir?
REACT nedir? REACTJS - REACT NATİVE farkları nelerdir, Facebook tarafından geliştirilen açık kaynaklı bir JavaScript kütüphanesidir. Web uygulamaları için ReactJS kullanılırken, mobil uygulamalar için React Native tercih edilir. ReactJS, bileşen tabanlı yapı, sanal DOM ve JSX kullanımı ile web uygulamalarının geliştirilmesini sağlarken, React Native, iOS ve Android için native uygulamalar geliştirmek için kullanılır ve platformlar arası farklılıkları yönetir.
Temmuz 29
Daha Fazla
Loading...