Trendler
01
W3C Standartları Nedir?
Eskiden internetin oldukça sıkıntılı olduğunu söyleyebiliriz. Tarayıcı, kodlama ve sayfa tasarımı gibi çeşitli için oldukça az standart yer almaktaydı. Çeşitli tarayıcılar Pazar hakimiyeti için harekete geçtiler ancak standartların olmaması sebebiyle web siteler her tarayıcıda uyumlu çalışmadı.Word Wide Web bu düzensiz tarayıcılara düzen getirmek için oluşturulmuştur. 1994 yılında W3C web sitelerin her tarayıcıda ay şekilde görünür olmasını sağlamak amaçlı çalışmaya başlamıştır.
Ocak 20
02
SERP Nedir?
Dijital çağın geliştirdiği teknolojik gelişmelerle birlikte, performansa ulaşmak artık çok daha hızlı ve kolay. Arama motorları, bu bilgi yolculuğunda önemli bir rol oynar. Ancak, birçok kişi tarafından sıklıkla kullanılan bir terim olan SERP'i (Arama Motoru Sonuçları Sayfası - Arama Motoru Sonuçları Sayfası) ne kadar tanıyoruz?
Kasım 24
03
Elixir Nedir?
Elixir nedir, Erlang sanal makinesi üzerinde çalışan modern bir programlama dilidir ve işlevsel programlama paradigmalarını destekler. Ruby benzeri sözdizimi ile kolay öğrenilebilir ve kullanıcı dostu bir dil olan Elixir, paralel ve dağıtık sistemler için idealdir. Phoenix framework ile güçlendirilmiş web geliştirme ve ölçeklenebilir uygulama geliştirme imkanı sunar.
Ekim 21
04
Steam nedir? Steam nasıl kullanılır?
Steam nedir, Valve Corporation tarafından geliştirilen ve işletilen dijital bir dağıtım, sosyal ağ ve oyun platformudur. 2003 yılında piyasaya sürülen Steam, PC oyunları için en popüler platformlardan biri haline gelmiştir. Kullanıcılar, Steam üzerinden oyun satın alabilir, indirebilir, kurabilir ve oynayabilirler. Ayrıca Steam, oyun içi sohbet, arkadaş listeleri, başarılar ve topluluk etkinlikleri gibi çeşitli sosyal özellikler sunar.
Kasım 25
05
Siber Güvenliğe Giriş
Siber Güvenlik Nedir?Siber güvenlik, siber ortamlarda karşılaşılabilecek tehdit ve tehlikeler ile oluşabilecek riskleri önceden öngörüp bunlara karşı önceden önlem alma girişimidir.Ulusal stratejide siber güvenlik; “siber uzayı oluşturan bilişim sistemlerinin saldırılardan korunmasını, bu ortamda işlenen bilgi/verinin gizlilik, bütünlük ve erişilebilirliğinin güvence altına alınmasını, saldırıların ve siber güvenlik olaylarının tespit edilmesini, bu tespitlere karşı tepki mekanizmalarının devreye alınmasını ve sonrasında ise sistemlerin yaşanan siber güvenlik olayı öncesi durumlarına geri döndürülmesi” olarak tanımlanmıştır.
Ağustos 12
06
Döküman Yönetim Sistemi
Döküman yönetim sistemi, dijital belgelerin saklanması, düzenlenmesi, erişilmesi ve yönetilmesi için kullanılan yazılımlardır. Belgelerin merkezi olarak yönetilmesini, kolayca bulunmasını ve paylaşılmasını sağlar. DMS, verimlilik artışı, güvenlik, maliyet tasarrufu ve erişilebilirlik gibi avantajlar sunar.
Nisan 05
Daha Fazla
Loading...