Trendler
01
W3C Standartları Nedir?
Eskiden internetin oldukça sıkıntılı olduğunu söyleyebiliriz. Tarayıcı, kodlama ve sayfa tasarımı gibi çeşitli için oldukça az standart yer almaktaydı. Çeşitli tarayıcılar Pazar hakimiyeti için harekete geçtiler ancak standartların olmaması sebebiyle web siteler her tarayıcıda uyumlu çalışmadı.Word Wide Web bu düzensiz tarayıcılara düzen getirmek için oluşturulmuştur. 1994 yılında W3C web sitelerin her tarayıcıda ay şekilde görünür olmasını sağlamak amaçlı çalışmaya başlamıştır.
Ocak 20
02
IoT Nedir?
IoT nedir, internet üzerinden birbirine bağlanabilen fiziksel cihazların oluşturduğu bir ağdır. Bu teknoloji, verimlilik artışı, maliyet tasarrufu ve iyileştirilmiş kullanıcı deneyimi gibi birçok avantaj sunar. Ancak, güvenlik ve gizlilik gibi zorluklar da bulunmaktadır. IoT'nin geleceği, hızla gelişen teknolojilerle birlikte daha parlak olacaktır.
Ağustos 05
03
Vergi Kimlik No Sorgulama Nedir?
Vergi kimlik no sorgulama nedir, Türkiye'deki vergi mükelleflerinin kimliklerini belirlemek için kullanılan bir numaradır. VKN sorgulama, özellikle ticari işlemler sırasında vergi kimlik numarasının doğruluğunu kontrol etmek amacıyla yapılır.
Ağustos 15
04
Nedir Bu Docker? Kullanım Alanları Nelerdir?
Docker, yazılımları kitaplıklar, sistem araçları, kod ve çalışma zamanı dahil olmak üzere yazılımların çalışması için gerekli her şeyi içeren containerlar halinde paketleyen bir container platformudur ve Linux Containers (LXC) üzerine kurulu bir teknolojidir. Bulut yazılım veya Blockchain teknolojisinde yeri oldukça önemlidir.
Kasım 04
05
Güvenli Kodlama için İpuçları
Güvenli Kodlama için İpuçları günümüzde yazılım geliştirme süreçlerinde güvenlik, her zamankinden daha fazla önem kazanmaktadır. İnternetin ve dijital dünyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, yazılımların güvenliğini tehdit eden siber saldırılar da artmıştır. Bu nedenle, güvenli kodlama uygulamaları, yazılım geliştirme sürecinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.
Şubat 08
06
Sanayi 4.0 Nedir?
Sanayi 4.0 nedir, dijitalleşme ve otomasyon teknolojilerinin endüstriyel üretime entegrasyonu ile oluşan dördüncü sanayi devrimidir. Nesnelerin İnterneti, siber-fiziksel sistemler, büyük veri analitiği, yapay zeka ve robotik gibi temel bileşenler, üretim süreçlerini daha akıllı, verimli ve esnek hale getirir.
Temmuz 11
Daha Fazla
Loading...