Trendler
01
Hackathon Nedir? Şirketlerin Hangi Problemlerini Çözer?
Hackathon, Hacker Günleri, Code Challenge…. Birçok farklı isimle karşımıza çıkan bu organizasyonlar; yaş, tecrübe, programlama dili, konu ayırmaksızın herkes için düzenlenebilecek ve her şirketin düzenleyebileceği yarışmalardır.
Kasım 04
02
Kutu Modeli ve Görüntüleme Özellikleri
Kutu modeli, web sayfalarının tasarımında ve stilinde temel bir rol oynayan, CSS (Cascading Style Sheets) tarafından kullanılan bir kavramdır. Bu model, HTML öğelerinin nasıl yerleştirileceğini, kenarlıklar ve boşluklar gibi özelliklerin nasıl uygulanacağını belirler.
Şubat 11
03
LeetCode Nedir?
Yazılım geliştirme ve programlama becerileri bugünlerde giderek daha fazla talep görüyor. İşverenler programcılardan algoritmik düşünme, problem çözme becerileri ve güçlü veri yapıları bilgisine sahip olmalarını bekliyor. LeetCode'un devreye girdiği yer burasıdır. Bu yazıda LeetCode'un ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve programlama becerilerinizi geliştirmenize nasıl yardımcı olabileceğini açıklayacağız.
Ekim 13
04
Headhunter Nedir?
Headhunter nedir, özellikle üst düzey pozisyonlar veya spesifik yeteneklere sahip profesyoneller için nitelikli adayları bulmaya odaklanan özel işe alım uzmanlarıdır. İşverenler için zaman ve kaynak tasarrufu sağlarken, en uygun adayları hızlı bir şekilde belirler ve işe yerleştirirler.
Ağustos 15
05
SSD Nedir?
SSD nedir, verileri depolamak için flash bellek kullanan, hareketli parça içermeyen bir depolama birimidir. HDD'lere göre daha hızlı, dayanıklı, sessiz ve enerji verimlidir. SSD'ler, kişisel bilgisayarlardan sunuculara, oyun konsollarından mobil cihazlara kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir.
Kasım 02
06
Yazılım
Yazılım; elektronik aletlerin birbiriyle olan iletişimlerini ve haberleşmesini sağlayarak, görevlerini sürdürmeye yarayan konutlar sistemidir. Bir başka deyişle elektronik olarak çalışan aygıtların, iş yapmasına olanak sağlayan sistemin tümüne denir. Elektronik ortamda problemleri çözmek için programlama ya da kodlama dili kullanılır. Yazılım kendi içerisinde uygulama ve sistem yazılmaları olarak ikiye ayrılır. Uygulama yazılımları, bireysel veya kullanıcı odaklı olarak görülebilir. Oluşan taleplere ve ihtiyaçlara göre uygulama yazılımlar yapılır. Burada birey isteğini belirtir ve ona göre bir yazılım düzenlenir. Uygulama yazılımında sadece programlama dili kullanılmaz. Ekstra olarak farklı uygulamalara da ihtiyaç duyulabilir.
Şubat 08
Daha Fazla
Loading...