SEO İçin Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?
SEO için anahtar kelime araştırması, SEO yönetiminin kilit noktasıdır. Markanızı ya da işinizi tanıtmak için bir web sitesi üzerinde çalışıyorsanız, SEO uyumlu içerikler üretmek işinizi başından doğru yapmanızı sağlayacaktır. Doğru anahtar kelimeleri web sitenizde doğru şekilde kullanmak, arama motoru üzerinden aldığınız trafiği yükseltecektir. İşinizi veya ürününüzü algoritmaya uygun şekilde tanıtmak için ise öncelikle bununla ilgili bir ön hazırlığa ihtiyacınız var.

Anahtar kelimeleri belirlerken öncelikle işinizin temel yapı taşlarını sıralayın.

Hangi sektördesiniz?
Ana hizmet/ürün kategorileriniz neler?
Asıl vurgulamak istediğiniz ürün/hizmetler nelerdir?
Bu soruların cevabı size web sitenizin hedef sayfalarında bulunacak temel anahtar kelimeleri verir. Mevcut anahtar kelimelerinizi ve benzerlerini Ahrefs, Keytool.io, SEMrush vb. araçlar üzerinden kontrol edin ve kelimelerin aranma hacmine göre yoğunlaşmak istediğiniz en az 5 farklı anahtar kelime belirleyin.

Bu anahtar kelimeleri belirlerken dikkat etmeniz gereken şeyler;

İşinizin lokasyonu önemli mi?
Hizmetinizi tanımlayan farklı bir ifade var mı?
Hedef kitleniz nedir ve bu kitleye hangi anahtar kelimeyle daha iyi ulaşırsınız?
Anahtar kelime seçiminde alanınızda organik aramada en üst sıralarda yer alan rakiplerinizin sayfalarını incelemek size fikir verecektir.

Anahtar Kelimeler ile Arama Sonuçlarında Nasıl Üst Sırada Görünürüm?
Anahtar kelimeleri seçerken dikkat etmeniz gerekenlerden yukarıda bahsettik. Peki bunlar nasıl sizin üst sıralara çıkmanızı sağlıyor?

İnternet kullanıcıları, ihtiyacı olan ürün ve hizmetin sorgusunu aratırken bu eğer bir e-ticaret hizmeti değilse, bulunduğu konumu önceliğe alarak hizmeti tanımlamak için aklına gelen ilk tanımla aratır. Siz web sitenizde bu olası anahtar kelimeleri entegre ettiğinizde, web sitenizin diğer bileşenleri de iyi olduğu sürece arama motoru sizi faydalı olarak görür ve ilk sıralarda görünme şansınız artar.

SEO için Hedef Sayfa Düzenlenmesi ve SEO Uyumlu Makale Yazma
Hedef anahtar kelimeleri belirledikten sonra, bir excel dosyası oluşturmanızı öneririz. Bu dosyada seçtiğiniz anahtar kelimeler, kelimenin hacmi, kelimenin geçtiği URL adresi, anahtar kelime için hedeflenen bölge ve son olarak kontrolü sağladığınız tarihi eklemeniz takibi kolaylaştıracaktır. Aynı excel dosyası içerisinde, aynı URL içerisinde yer alan hedef anahtar kelimeleri gruplamak makale veya içerik üretiminde faydalı olacaktır.

Sıra SEO uyumlu makale yazmakta. Sizlere vereceğimiz tavsiyeleri takip ederek SEO uyumlu makalenizi kendiniz yazabilir ya da önereceğimiz web siteleri üzerinden freelance editörler ile anlaşabilirsiniz.

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
SEO uyumlu makale yazmak sistem algoritmasını bilmeyi ve uzmanlığını gerektiren bir iştir. SEO uyumlu makale yazarken konu dışına çıkmamanız, web sitenizin ilgili olduğu konuda içerik üretmeniz ve özgün olmanız gerekir.

Google, okuyucuya ilgili konuda doğru bilgiyi, kendi algoritmasına uygun şekilde veren sayfaları üst sıralara çıkarır. Bu yüzden gerek blog yazılarında gerekse hedef sayfa içerik üretiminde bahsettiğimiz püf noktalara göre içerik üretmeniz üst sıralarda yer almanız için oldukça önemlidir.

Sizi zirveye taşıyacak anahtar kelimeleri seçtiğinizden eminseniz bu anahtar kelimeler için içerik oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Yazacağınız makale konunuzun popülaritesine göre 300-2000 veya 600-3500 kelime aralığında olabilir. Rekabeti çok olan anahtar kelimelerde detaylı yazılar sizi öne plana çıkaracaktır.
Makale aralarında h1, h2, h3 gibi ara başlıkları kullanmalısınız. Konu içeriğinize göre önemli anahtar kelimelerinizi bu başlıklarda kullanmaya özen gösterin.
Makalenizde kullandığınız anahtar kelimeleri gerekli gördüğünüz yerlerde bold, italik, veya altı çizili olarak vurgulamakta fayda vardır.
Makale içerisinde Anchor textlere yer verin.

SEO Uyumlu Blog İçin Uygun Editörleri Nereden ve Nasıl Bulurum?
Son olarak, bu işi uzmanına bırakmak istiyorsanız R10, Upwork Talent, Fiverr gibi bazı webmaster forumlarından SEO uyumlu makale üretecek editörleri bulabilirsiniz veya tüm bu işleri sizin için organize edecek ve profesyonel bir hizmet sunacak SEO ajansıyla anlaşabilirsiniz.