Trendler
01
Bilgisayar Mühendisliği Nedir?
Bilgisayar Mühendisliği, bilgisayarların tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, işletilmesi ve bakımı gibi alanlarda uzmanlaşmış mühendislik disiplinidir. Bu disiplin, bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım bileşenlerini kapsar ve geniş bir teknoloji yelpazesini içerir. İşte bilgisayar mühendisliğinin genel özellikleri ve kapsamı:
Aralık 15
02
Localhost Nedir?
Localhost nedir, bir bilgisayarın kendisiyle iletişim kurmasını sağlayan ve genellikle yazılım geliştirme, test ve ağ sorun giderme amaçları için kullanılan bir terimdir.
Haziran 25
03
Hackathon Nedir? Şirketlerin Hangi Problemlerini Çözer?
Hackathon, Hacker Günleri, Code Challenge…. Birçok farklı isimle karşımıza çıkan bu organizasyonlar; yaş, tecrübe, programlama dili, konu ayırmaksızın herkes için düzenlenebilecek ve her şirketin düzenleyebileceği yarışmalardır.
Kasım 04
04
Chromium Nedir?
Chromium nedir, Google tarafından geliştirilen ve birçok popüler tarayıcının temelini oluşturan açık kaynaklı bir web tarayıcısı projesidir. Açık kaynak kodu, güvenlik, performans ve esneklik sunarken, Chromium'un hızlı ve kullanıcı dostu yapısı, internet deneyimini önemli ölçüde iyileştirmiştir.
Kasım 03
05
Nvidia DLSS 3.5 Nedir?
DLSS (Deep Learning Super Sampling), Nvidia'nın yapay zekası tarafından desteklenen teknolojiden öne çıkıyor. Bu teknoloji oyunların grafik performansını arttırmak ve aynı zamanda görsel kaliteyi arttırmak için kullanılmaktadır. DLSS, yapay zeka algoritmalarını kullanarak düşük çözünürlüklü görüntüleri yüksek çözünürlüklü görüntülere dönüştürerek daha akıcı ve ayrıntılı bir oyun deneyimi sunmayı amaçlıyor.
Eylül 05
06
Express.js Nedir?
Express.js Nedir?, Node.js tabanlı bir web uygulama çerçevesidir. Hafif, esnek ve minimal yapısı ile bilinir. 2010 yılında TJ Holowaychuk tarafından geliştirilmiştir ve günümüzde web ve mobil uygulamalar için sıklıkla tercih edilen bir platform haline gelmiştir.
Temmuz 22
Daha Fazla
Loading...