Trendler
01
Creatıve Codıng Nedir?
Creative Coding, kodlamayı sanatsal bir ifade biçimi olarak kullanan bir disiplindir. Geleneksel yazılım geliştirmeden farklı olarak, Creative Coding'in amacı estetik, ifade ve deneyim yaratmaktır. Bu disiplin, görsel sanatlar, müzik, animasyon ve interaktif medya gibi birçok alanda kullanılmaktadır.
Şubat 08
02
Type-C Nedir? Diğer USB’lerden Ne Farkı Var?
Type-C nedir? Diğer USB’lerden ne farkı var, ters çevrilebilir ve kompakt bir tasarıma sahip olan, yüksek hızda veri aktarımı ve güçlü güç dağıtımı sağlayan modern bir bağlantı standardıdır. Type-C, USB 3.1 ve 3.2 standartlarıyla uyumlu olarak 10 Gbps veya daha yüksek hızlarda veri aktarımı yapabilir ve USB Power Delivery standardı ile 100 watt'a kadar güç sağlayabilir. Type-C'nin çok yönlü kullanımı, aynı port üzerinden veri, ses, video ve güç aktarımını destekler.
Kasım 03
03
WebMail Nedir?
webmail, İnternet üzerinden erişilebilen ve kullanılabilen bir e-posta hizmeti türüdür. Bu yazımda webmail'in ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve faydalarını anlatacağım.
Ekim 19
04
Zihin Sarayı Nedir? Nasıl Yapılır?
Zihin sarayı ya da diğer bir adıyla mekan metodu. Yazıya başlamdan önce Sherlock dizisini izleyeniniz var mı diye bir soru yöneltsem? Muhakkak herkes bu dizinin ismini duymuş ya da izlemiştir. Dizi aslında zihin sarayı olayını tam olarak anlatan bir baş yapıttır. Eğer halen Sherlock dizisini izlemeyenler varsa ise, notlarının arasını alsın.
Şubat 22
05
UML Diyagram
UML Diyagram, yazılım sistemlerinin tasarımını ve dokümantasyonunu standartlaştırmak için kullanılır. Yapısal ve davranışsal diyagramlar, sistemin farklı yönlerini modellemeye yardımcı olur. UML diyagramları, iletişimi kolaylaştırır, dokümantasyonu sağlar, tasarım ve analizi destekler ve yazılım projelerinde standardizasyon sağlar.
Ağustos 04
06
WAF (Web Application Firewall) Nedir?
Web uygulamaları, internetin gelişmesiyle birlikte hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak, bu uygulamaların popülerliği arttıkça, siber saldırıların hedefi haline gelmeleri de kaçınılmaz oldu. Web uygulamalarını korumanın en etkili yollarından biri de Web Application Firewall (WAF) kullanmaktır.
Temmuz 09
Daha Fazla
Loading...