Trendler
01
JavaScript Nedir?
JavaScript nedir, web sayfalarına dinamik ve etkileşimli özellikler eklemek için kullanılan popüler bir programlama dilidir. 1995 yılında geliştirilen ve günümüzde hem istemci hem de sunucu tarafında kullanılan JavaScript, kolay öğrenilebilirliği, geniş topluluğu ve zengin kütüphane desteği ile dikkat çeker. Web geliştirme, mobil uygulama geliştirme, sunucu tarafı geliştirme ve oyun geliştirme gibi çeşitli alanlarda yaygın olarak kullanılır.
Ekim 13
02
Sabah Erken Uyanmak İçin 7 Alışkanlık
Uyku, zihnin ve bedenin dinlenmeye geçtiği yenilenme ve tazelenme sürecidir. Bu süreci en iyi ve en verimli şekilde geçirmek, yaşam kalitemizi artırır. İyi bir uyku uyumak hafızamızı güçlendirir, gün içerisindeki motivasyonumuzu ve hayat enerjimizi sağlar.
Şubat 22
03
Sınav Kaygısı ile Baş Etme Yöntemleri
Sınav kaygısı, başarıyı ve öğrenmeyi engelleyen en önemli etkenlerden biridir. Hafif düzeyde yaşanan duygular normaldir. Fakat her duyguda olduğu gibi kaygıda da hisleri yoğun yaşamak kişiye hem fiziksel hem de psikolojik zararlar verir. Yapmamız gereken en önemli şey kontrol altına almayı öğrenmek ve başarımızı engellemesine izin vermemektir.
Şubat 23
04
İnstagram Keşfete Nasıl Çıkılır?
keşfete çıkmak için birçok yol izleniyor. Özellikle düşük takipçili hesaplar birbirleriyle beğeni, kaydetme, yorumlaşma işlemleri gibi. Bu taktik elbetteki her zaman işe yaramayabilir. Bu taktikleri biraz da nasıl ve ne şekilde yapacağımıza dikkat etmeniz gerekiyor. Örneğin paylaşımdan hemen sonra harekete geçmek gibi.
Aralık 15
05
Google AMP Nedir?
Google AMP nedir, mobil cihazlarda web sayfalarının hızlı yüklenmesini sağlamak için geliştirilen açık kaynaklı bir projedir. Önyükleme optimizasyonu, asenkron JavaScript, statik düzen ve AMP önbelleği gibi tekniklerle çalışır. Avantajları arasında hızlı yükleme süresi, daha iyi SEO performansı, gelişmiş mobil kullanıcı deneyimi ve azaltılmış bant genişliği kullanımı bulunur.
Nisan 13
06
Web Geliştirme Temelleri
Web geliştirme temelleri, internet veya intranet üzerinde çalışan web siteleri veya uygulamaları oluşturma sürecidir. Front-end geliştirme, HTML, CSS ve JavaScript kullanarak kullanıcı arayüzünü oluştururken, back-end geliştirme, sunucu tarafında çalışan ve iş mantığını yöneten bileşenleri içerir.
Temmuz 11
Daha Fazla
Loading...